Šnicle sa parmezanom
Sastojci:
500 g svinjskih šnicli
2 kašike rendanog parmezana
3 kašike ulja
4 kašike brašna
pola kašičice mlevenog bibera
1 manji crni luk sitno seckan
2 čena belog luka izgnječiti
1 dl crvenog vina
1 kašika seckanog peršuna
500 ml paradajz pirea
pola kašičice soli
1 kašičica bosiljka
1 kašičica origana
100 g Mozzarele
Priprema:
Pomešati brašno sa rendanim parmezanom i biberom. Uvaljati izlupane šnicle u mešavinu i peći na umerenoj vatri sa obe strane po 3 minuta. Kad porumene izvaditi i skloniti na stranu.
U istoj masnoći izdinstati crni i beli luk, naliti paradajz pireom i vinom. Ubaciti origano, bosiljak i so. Kuvati na umerenoj vatri 5 minuta i vratiti meso u sos.
Na laganoj vatri kuvati još 30 minuta. Skloniti sa vatre, pokriti mozzarelom i ostaviti poklopljeno 5 minuta da se sir istopi. Dekorisati seckanim peršunom.
Search This Blog
Archive
-
▼
2013
(26)
-
▼
June
(14)
- Grilovane juneće šnicle Sastojci: 700 g juneć...
- Rolovane svinjske šnicle
- Šnicle u pavlaci sa lovačkim sosom
- Šnicle s listićima lavande
- Juneće jeger šnicle Sastojci: 1 kg junećih šn...
- Šnicle sa parmezanom
- Lovacke snicle
- Becka snicla
- Šnicle u pirinču
- Rolovane ćureće šnicle
- Punjene pileće šnicle
- Bečke šnicle s kornfleksom
- Šnicle u grašku
- Milanske šnicle
-
▼
June
(14)
Wednesday, June 26, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment