Thursday, May 9, 2013

Juneće šnicle sa pečurkama

Juneće šnicle sa pečurkama

Juneće šnicle sa pečurkama

 Sastojci:

  • 1 kg junećih šnicli
  • 4 glavice crnog luka
  • 100 g slanine
  • 1 tegla šampinjona
  • 1 kašika brašna
  • so 
  • biber
  • vegeta
  • peršun
  • 500 g kisele pavlake

 Priprema:
 Skuvati u ekspres loncu juneće šnicle sa povrćem (kao za supu). Oko 10 minuta. Izdinstati 3–4 glavice crnog luka na ulju, pa dodati slanine sitno isjeckane, jednu teglu sjeckanih šampinjona, 1 kašiku brašna, so, biber, vegetu i peršun. Naliti sa 2 čaše supe (u kojoj su se kuvale šnicle) i u to dodati kisjelu pavlaku. Šnicle nasložiti u vatrostalni pleh, preliti sa masom i peći 30 minuta na jačoj vatri, pa na tihoj. Služiti sa pirinčem ili po želji.

0 comments:

Post a Comment