Sunday, May 12, 2013

Recept za teleće šnicle sa ruzmarinom i vinom

Recept za teleće šnicle sa ruzmarinom i vinom

Recept za teleće šnicle
Potrebno: 

  • 6 telećih šnicli, 
  • 50gr maslaca ili ulje za prženje, 
  • 1 čaša belog vina, 
  • 1 kašičica naseckanog ruzmarina, 
  • brašno, 
  • beli biber, 
  • so

Priprema:
Pripremljene šnicle sa obe strane izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti sveže mlevenim belim biberom. Uvaljati u brašno i kratko propržiti na dobro ugrejanom maslacu ili ulju, zatim doliti pripremljeno vino i naseckan ruzmarin. Posudu dobro protresti, poklopiti i dinstati na niskoj temperaturi oko 20 minuta, vodeći računa da vino ne provri. Pržene teleće šnicle poredati na tanjir za posluženje, dekorisati po želji i poslužiti toplo.

0 comments:

Post a Comment