Sastojci za: (4 porcije)
- 4 lepe velike krmenadle bez kostiju
- 1 glavica crnog luka
- 300 g. pečuraka
- 2-3 kas. ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- 100 g. brašna
- 2 dcl. kis. pavlake
- 1 vezica peršunovog lista
- so
Priprema:
Krmenadle tučkom malo istanjiti, posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, sa obe strane-dok ne porumene. Izvaditi, pa na istoj masnoći dinstati oljušten i isitnjen crni luk. Posuti alevom paprikom, umešati oprane i na deblje listiće isečene pečurke, posoliti i dinstati-dok pečurke ne omekšaju. Malo brašna izmešati sa kiselom pavlakom i time zgusnuti sos. Vratiti šnicle, prokuvati, posuti isitnjenim peršunom i odmah servirati.
0 comments:
Post a Comment