Tuesday, May 14, 2013

Natur šnicle sa pečurkama

Natur šnicle sa pečurkama





Sastojci za: (4 porcije)



  • 4 lepe velike krmenadle bez kostiju
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g. pečuraka
  • 2-3 kas. ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 100 g. brašna
  • 2 dcl. kis. pavlake
  • 1 vezica peršunovog lista
  • so




Priprema:

Krmenadle tučkom malo istanjiti, posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, sa obe strane-dok ne porumene. Izvaditi, pa na istoj masnoći dinstati oljušten i isitnjen crni luk. Posuti alevom paprikom, umešati oprane i na deblje listiće isečene pečurke, posoliti i dinstati-dok pečurke ne omekšaju. Malo brašna izmešati sa kiselom pavlakom i time zgusnuti sos. Vratiti šnicle, prokuvati, posuti isitnjenim peršunom i odmah servirati.

0 comments:

Post a Comment