Potrebno:
- 4 šnicle od svinjskog buta,
- 50gr butera,
- so,
- 3dl mesne supe;
za umak:
- 50gr koncentrata od paradajza,
- 1dl suvog belog vina,
- 1dl crnog vina,
- 2 čena belog luka,
- na vrh noža kima
Priprema: Meso operemo, obrišemo i malo istučemo. U šerpici otopimo buter, posolimo, pobiberimo, i sa obe strane naglo propržimo šnicle. Zatim dodamo supu i pod poklopcem pirjamo dok ne omekša. Kad je gotovo, vadimo meso iz soka, stavljamo na činiju za posluženje i držimo na toplom. Preostalom soku od mesa dodamo bolo i crno vino i na laganoj vatri pustimo da se zgusne. Onda umešamo izgnječeni beli luk, kim i sa malo vode razblaženi koncentrat od paradajza. Sve to ukuvamo na jakoj vatri, oko pet minuta, prelijemo šnicle i služimo dok je vruće. Dobro je uz pirinač na engleski način ili krompir pire.
0 comments:
Post a Comment