Friday, May 10, 2013

Šnicle u vinskom umaku sa kimom

Šnicle u vinskom umaku sa kimom

Šnicle


 Potrebno:

  • 4 šnicle od svinjskog buta, 
  • 50gr butera, 
  • so, 
  •  3dl mesne supe; 


za umak:

  • 50gr koncentrata od paradajza, 
  • 1dl suvog belog vina, 
  • 1dl crnog vina, 
  • 2 čena belog luka, 
  • na vrh noža kima 


 Priprema: Meso operemo, obrišemo i malo istučemo. U šerpici otopimo buter, posolimo, pobiberimo, i sa obe strane naglo propržimo šnicle. Zatim dodamo supu i pod poklopcem pirjamo dok ne omekša. Kad je gotovo, vadimo meso iz soka, stavljamo na činiju za posluženje i držimo na toplom. Preostalom soku od mesa dodamo bolo i crno vino i na laganoj vatri pustimo da se zgusne. Onda umešamo izgnječeni beli luk, kim i sa malo vode razblaženi koncentrat od paradajza. Sve to ukuvamo na jakoj vatri, oko pet minuta, prelijemo šnicle i služimo dok je vruće. Dobro je uz pirinač na engleski način ili krompir pire.

0 comments:

Post a Comment