Thursday, May 9, 2013

Lovačke šnicle

Lovačke šnicle
Lovačke šnicle

 Sastojci:
  • 6-7 komada telećih ili svinjskih šnicli 
  • 6-7 glavica crnog luka 
  • nekoliko čena belog luka 
  • brašno, ulje, so, peršun 
 Priprema:
 Šnicle izlupati, posoliti i uviti u brašno. Zagrejati ulje u jednoj šerpi i u njemu ispržiti šnicle sa obe strane i izvaditi ih na tanjir. U isto ulje napola ispržiti sitno seckani crni luk. Dodati 1-2 varjače brašna, sitno seckani ili kroz presu "proterani" beli luk, naliti vodom i malo prokrčkati da brašno lepo povuče. Onda dodati sitno seckani peršun, dosoliti ili staviti "začin C", vratiti šnicle u sos i na tihoj vatri (ili po starinski "na ćošak od šporeta") krčkati dok šnicle ne omeknu. Uz to služiti pire krompir, najbolje domaći, ili kuvano testo.

0 comments:

Post a Comment