Thursday, May 9, 2013

Šnicle sa pesto sosom i mocarelom

Šnicle sa pesto sosom i mocarelom
Šnicle sa pesto sosom i mocarelom

  •  2 velika paradajza 
  • 4 kašike maslina 
  • 250 g mocarele 
  • 4 svinjske šnicle (po 200 g) 
  • so 
  • biber 
  • malo ulja za prženje šnicli 
  • 4 kašike maslinovog ulja (za pleh) 
  • 8 kašika pesto sosa 
Iseći na kolutove paradajz, masline i mocarelu. Šnicle posoliti i pobiberiti, pa pržiti na zagrejanom ulju sa svake strane po 4 minuta. Zagrejati rernu na 220 C. Namazati pleh uljem i položiti šnicle. Svaku premazati pesto sosom, poređati paradajz, masline i mocarelu. Staviti u rernu da se zapeče i da se sir lepo istopi i bude zlatne boje.

0 comments:

Post a Comment