Sastav:
- 4 ljute suve papričice
- 4 čena belog luka
- glavica crnog luka,
- veza peršuna,
- so
- 2 kašike sirćeta
- 4 kašike ulja, tikvica
- 4 juneće šnicle, svaka da bude po 200 gr
- 4 parčeta slanine,
- biber
Papričicama odstraniti semenke, iseckati ih na sitno. Peršun, crni i beli luk takođe sitno iseckati. Sve staviti u činijicu i posoliti. Prokuvati sirće sa tri kašike vode i dok je tečnost još vrela, preliti pripremljene sastojke. Na kraju umešati i 4 kašike ulja. Tikvicu uzdužno iseći na 8 tankih šnita. Svako parče mesa obmotati sa po jednom šnitom tikvice i slanine i pričvrstiti sa čačkalicama. Premazati pripremljenom mešavinom i uz okretanje peći na žaru oko 10 minuta. Posoliti i pobiberiti. Uz ovo jelo služiti krompiriće i piti crno vino.
0 comments:
Post a Comment