Thursday, May 9, 2013

Juneće šnicle u slanini

Juneće šnicle u slanini
Juneće šnicle u slanini

 Sastav:
  • 4 ljute suve papričice 
  • 4 čena belog luka 
  • glavica crnog luka, 
  • veza peršuna, 
  • so 
  • 2 kašike sirćeta 
  • 4 kašike ulja, tikvica 
  • 4 juneće šnicle, svaka da bude po 200 gr 
  • 4 parčeta slanine, 
  • biber 
Način pripreme
Papričicama odstraniti semenke, iseckati ih na sitno. Peršun, crni i beli luk takođe sitno iseckati. Sve staviti u činijicu i posoliti. Prokuvati sirće sa tri kašike vode i dok je tečnost još vrela, preliti pripremljene sastojke. Na kraju umešati i 4 kašike ulja. Tikvicu uzdužno iseći na 8 tankih šnita. Svako parče mesa obmotati sa po jednom šnitom tikvice i slanine i pričvrstiti sa čačkalicama. Premazati pripremljenom mešavinom i uz okretanje peći na žaru oko 10 minuta. Posoliti i pobiberiti. Uz ovo jelo služiti krompiriće i piti crno vino.

0 comments:

Post a Comment